Skip to main content

Om Lasse Wiwe

Lasse Wiwe er en Dansk Serieiværksætter, Podcaster, Forfatter, Speaker & Mentor.

Han er bla. medstifter af Nordgruppen som blev solgt for et trecifret millionbeløb i 2018 og Happy Helper som blev børsnoteret i 2018.

Det store overblik

Lasse er en af de mest succesrige restauratører i Danmark igennem mange år, og er derudover uddannet Coach Han er tidligere kontrakt fodboldspiller med kampe på diverse U-landshold, og har boet flere år i Italien.

Gift med Mariam med 2 børn, og et levende eksempel på at det er muligt at prioritere familien og helbredet, og stadig opnå store ydre mål i livet samtidig med, at man også plejer de indre værdier. Fokuserer nu fuld tid på at få sit budskab om at være “Uperfekt med vilje” og et bevidst liv ud i verden, Man behøver ikke smadre sig selv for at opnå sine mål i livet er en af hans pointer. Hans plan indeholder i april 2024 udgivelse af bogen ”Uperfekt med vilje”, om at smide masken og leve, og udvikling af den allerede populære samtalepodcast med samme navn som udkommer på alle podcastplatforme.

You only have to change one thing, and that thing is everything

Min historie

Jeg var endt i Italien, betalt for et værelse i en måned og sad nu på en kantsten i Firenze – fuldstændig blanket af. Dette var nok øjeblikket, hvor man i filmen om mig ville sige, at det var lavpunktet, hvor hovedpersonen skulle bestemme, hvilken vej livet skulle gå.

Forinden havde jeg været på kontrakt som fodboldspiller med flere kampe på ungdomslandsholdet. Det hele kørte sådan set på skinner, men så døde min far, og min verden gik fuldstændig i stå. Alt det livet var, var pludselig ikke mere.

En samtale jeg havde med min far den dag, han døde, skulle dog vise sig at ændre mit liv. Min far havde på det tidspunkt erkendt, at han snart skulle væk, og det havde skabt en ny form for klarhed for ham.Dette var hans sidste chance for at sende mig videre i livet.

Han fortalte mig den dag, at det meste af livet var statisk. Et tog, der bare kørte derudaf med uddannelse og karriere og regninger. Lasse, du er nødt til at springe af det tog engang imellem, sagde han. Du skal leve gennem hjertet og ikke bare lade dig føre gennem livet af ydre omstændigheder, lev bevidst formanede han.

Efter min fars død død flygtede jeg ud i verden, nærmest i koma, jeg måtte bare væk husker jeg, også fra fodbolden som ellers var hele min identitet. Alt føltes pludselig fremmed for mig.

Efter rejser rundt i verden og et forlist forhold til min gymnasiekæreste, sad jeg nu der på kantstenen og vurderede mine muligheder. Jeg ville under ingen omstændigheder hjem til Danmark, flugten måtte fortsætte, koste hvad det ville.

Jeg gik rundt og ledte efter arbejde og på restauranten Baldovino nær Piazza Santa Croce mødte jeg en dansk kvinde, Rebekka, som forbarmede sig over mig og lod mig være opvasker.

Det blev mit første job i restaurationsbranchen, og hvor jeg trådte mine første skridt som restauratør, hvilket skulle vise sig at blive min skæbne i mange år fremadrettet.

I Italien fik jeg også fortalt historien om, at når de store romerske krigere gik frem mod fjenden gik der altid en bag ved dem og hviskede dem i øret: ”Memento Mori”. Husk at du skal dø. For når du husker det, så husker du også at leve gennem hjertet. Præcist som min far havde mindet mig om på hans dødsdag, måske havde han ret.

En efterårsdag flere år senere var jeg tilbage i Danmark, og var på det tidspunkt en fremadstormende og succesfuld iværksætter og havde del i flere virksomheder.

Et par måneder forinden havde jeg mødt Mariam, som jeg meget hurtigt vidste var mit livs kærlighed, hun var alt det jeg ikke troede jeg behøvede.

Jeg blev konfronteret med alle de ubearbejdede traumer i kroppen, som pludselig skyllede ind over mig, og som jeg imod min fars råd, ubevidst havde forsøgt at skjule bag en masse ydre værdier og personlige heltehistorier.

Dette tvang mig for første gang siden min fars død, for alvor at vende mig om og se mig selv i øjnene, forholde mig til hvem jeg ville være som menneske, hvilken far jeg ønskede at være for mine fremtidige børn og generelt hvad jeg ville med mit liv. Flugten var slut og rejsen mod et meningsfuldt og bevidst liv var begyndt!

Jeg lavede kort efter min plan 40, hvor jeg opgjorde hvilke ting jeg ønskede at nå inden jeg fyldte 40 år.

På denne liste stod der:

  • Bliv gift med Mariam.

  • Få to børn.

  • Køb et hus med friværdi.

  • Kom ud af den daglige drift i firmaet.

  • Få økonomisk frihed.

De næste år begyndte jeg at konstruere rammer og rutiner for mig selv og vores families liv, med disse plan 40 mål som en klar nordstjerne.

Derudover var målet klokkeklart for mig, nemlig at følge de råd min far havde givet mig på hans dødsseng:

Lev gennem hjertet og lad dig  ikke bare føre gennem livet af ydre omstændigheder, lev bevidst!

Memento Mori!

2 måneder før min 40 års fødselsdag, frasolgte jeg 75 % af det restaurationsfirma jeg sammen med mine partnere  havde opbygget.

På det tidspunkt var jeg blevet gift med Mariam, skabt 2 vidunderlige børn, købt et hus med friværdi, forladt driften af firmaet og havde gennem en masse meningsfulde valg fået opbygget det jeg i dag henviser til som meningsfuld succes.

Jeg er nu på en mission om at udbrede min fars råd, og fortælle folk hvordan også de kan leve igennem hjertet, tage meningsfulde valg, indføre sunde prioriteter og rammer i sit liv og stadig opnå de mål de vil både i privaten og arbejdslivet.